Prof. dr. Marc de Vries geïnstalleerd als senator Eerste Kamer

Do 14 dec 23  | Leestijd: 1 min
eerste kamereerste kamer

Afgelopen dinsdag is Marc de Vries geïnstalleerd als senator van de Eerste Kamer voor de SGP. Hij volgt daarmee Diederik van Dijk op, die lid is geworden van de Tweede Kamer.

Marc de Vries (1958) studeerde natuurkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde in 1988 aan de Technische Universiteit Eindhoven op een proefschrift over techniek in het natuurkunde-onderwijs. Marc de Vries is bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Technische Universiteit Delft. Hij geeft daar verschillende vakken over techniekfilosofie.

Hij vindt dat hij als filosoof goed past in de Eerste Kamer, die voornamelijk reflecteert op wat de Tweede Kamer voorstelt – zo vertelt hij in een interview in het Nederlands Dagblad. Zowel het Reformatorisch Dagblad als het Nederlands Dagblad interviewden hem naar aanleiding van deze aanstelling.

Lees hier het interview bij het RD.
Lees hier het interview bij het ND.

 

 

Recente artikelen

Van waarde zijn: Kennismaking met het denken van Marilynne Robinson

Deze maand is een nieuw deel van de Verantwoordingsreeks verschenen: Van Waarde zijn: Kennismaking met het denken van Marilynne Robinson. Wat drijft een mens? Worden wij slechts voortgedreven door basale…

Vr 16 feb 24  | Leestijd: 1 min

Serie Avondcolleges ‘Ontspannen samenleven: levensbeschouwelijke herbronning in de meritocratie’

Serie avondcolleges ‘Ontspannen samenleven: levensbeschouwelijke herbronning in de meritocratie’ In deze reeks avondcolleges doordenken we het ideaal van ‘ontspannen samenleven’ vanuit levensbeschouwelijk perspectief. Het vertrekpunt is dat de druk van…

Do 15 feb 24  | Leestijd: 3 min