Nieuwste nummer Soφie: Woede!

Vr 1 sep 23  | Leestijd: 1 min
WoedeWoede
Het lijkt wel alsof de maatschappij met de dag gefrustreerder en bozer wordt. Hoe moeten we daarmee omgaan? Is het iets puur negatiefs, of is woede juist goed? In dit nummer verkennen verschillende auteurs dit prikkelende thema.
Marcel Sarot stelt de vraag: moeten we weer over Gods toorn gaan praten? En hoe spreekt de Bijbel over woede, in het bijzonder over Gods toorn? Arjan van den Os verkent de Bijbel, voornamelijk het Nieuwe Testament, om deze vraag te beantwoorden. Gerben Zweers verkent en vergelijkt Seneca’s en Augustinus’ visie op woede en Rudi te Velde bespreekt de relevantie van zijn benadering voor het verstaan van hedendaagse, maatschappelijke woede.
Soφie gaat in gesprek met psychiater Dirk de Wachter over woede, borderline en het doen van het kleine goede. Joop Berding gaat aan de hand van Janusz Korczak na wat boosheid betekent voor opvoeders en leraren , Hanneke Schaap-Jonker biedt een psychologische verkenning in de context van relaties en mentale gezondheid en Mark Shaw probeert een redelijke weg tot God te schetsen.

Lees dit allemaal in het nieuwe nummer van Soφie over woede. Bestel hier dit nieuwe nummer of word abonnee.

 

Recente artikelen

Woede en het kleine goede. In gesprek met psychiater Dirk De Wachter

Een van de kenmerken van borderline is moeite om ongepaste intense woede te beheersen. In 2012 moest Dirk De Wachter nog wat zoeken naar illustraties om aan de hand van…

Ma 11 sep 23  | Leestijd: 2 min

Blaise Pascal en de theologie. Een anker in de hemel

Peter-Ben Smit Pascal is iemand met een meervoudige receptiegeschiedenis. Sommigen kennen hem als briljante wis- en natuurkundige, andere zien hem als een belangrijke christelijke mysticus, en weer anderen zien hem…

Vr 7 jul 23  | Leestijd: 2 min
agenda

7 oktober 2023

Conferentie "Geloof is in de mode"

Voor meer informatie of ons volledig aanbod kijk in onze agenda.

naar agenda