Nieuwste nummer Soφie: Woede!

Vr 1 sep 23  | Leestijd: 1 min
WoedeWoede
Het lijkt wel alsof de maatschappij met de dag gefrustreerder en bozer wordt. Hoe moeten we daarmee omgaan? Is het iets puur negatiefs, of is woede juist goed? In dit nummer verkennen verschillende auteurs dit prikkelende thema.
Marcel Sarot stelt de vraag: moeten we weer over Gods toorn gaan praten? En hoe spreekt de Bijbel over woede, in het bijzonder over Gods toorn? Arjan van den Os verkent de Bijbel, voornamelijk het Nieuwe Testament, om deze vraag te beantwoorden. Gerben Zweers verkent en vergelijkt Seneca’s en Augustinus’ visie op woede en Rudi te Velde bespreekt de relevantie van zijn benadering voor het verstaan van hedendaagse, maatschappelijke woede.
Soφie gaat in gesprek met psychiater Dirk de Wachter over woede, borderline en het doen van het kleine goede. Joop Berding gaat aan de hand van Janusz Korczak na wat boosheid betekent voor opvoeders en leraren , Hanneke Schaap-Jonker biedt een psychologische verkenning in de context van relaties en mentale gezondheid en Mark Shaw probeert een redelijke weg tot God te schetsen.

Lees dit allemaal in het nieuwe nummer van Soφie over woede. Bestel hier dit nieuwe nummer of word abonnee.

 

Recente artikelen

Van waarde zijn: Kennismaking met het denken van Marilynne Robinson

Deze maand is een nieuw deel van de Verantwoordingsreeks verschenen: Van Waarde zijn: Kennismaking met het denken van Marilynne Robinson. Wat drijft een mens? Worden wij slechts voortgedreven door basale…

Vr 16 feb 24  | Leestijd: 1 min

Serie Avondcolleges ‘Ontspannen samenleven: levensbeschouwelijke herbronning in de meritocratie’

Serie avondcolleges ‘Ontspannen samenleven: levensbeschouwelijke herbronning in de meritocratie’ In deze reeks avondcolleges doordenken we het ideaal van ‘ontspannen samenleven’ vanuit levensbeschouwelijk perspectief. Het vertrekpunt is dat de druk van…

Do 15 feb 24  | Leestijd: 3 min