Nieuwste nummer Soφie: Tussen taal en tekst

Do 2 nov 23  | Leestijd: 1 min
Sophie 2023-5Sophie 2023-5

Het nieuwste nummer van Soφie is uit, deze keer over alles wat met tekst, taal en vertaling te maken heeft.

Gert-Jan van der Heiden neemt u mee in de zoektocht naar de verhouding tussen taal en waarheiden Cor Hoogerwerf behandelt de fundamentele vragen die samengaan met vertalen en interpretatie en de bemiddelende rol die een Bijbelvertaling speelt tussen heilige tekst en lezer. Meertaligheid is een verrijking voor het geloofslevens, bepleit Elise Alberts en Ciska Stark verkent de functie van taal in het veld van de prediking.

Suzan Sierksma en Geert Jan Spijker gingen met René van Woudenberg in gesprek over betekenis, common sense, poëzie en het spreken over God, Emanuel Rutten gaat in op het ontische taalmodel van ChatGPT Peter Blokhuisen  verkent het begrip intrinsic value in het gedachtegoed van de Britse filosoof G.E. Moore. Maarten Verkerk bespreekt het boek Van wereld naar aarde. Filosofische ecologie van een bedreigde planeet  van Vincent Blok en Hans van de Breevaart bespreekt het boek Het radicale midden overzee. Verkenningen van het postliberalisme van Patrick Overeem en Hans-Martien ten Napel.

 

Lees dit allemaal in het nieuwe nummer van Soφie over taal. Bestel hier dit nieuwe nummer of word abonnee.

 

Recente artikelen

Dr. Richard Steenvoorde nieuwe hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Stichting voor Christelijke Filosofie benoemt met ingang van 1 januari 2024 dr. Richard Steenvoorde als bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij verbonden zal zijn aan…

Vr 1 dec 23  | Leestijd: 2 min

Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder neemt afscheid als bijzonder hoogleraar

Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder neemt afscheid als bijzonder hoogleraar Sinds 1 januari 2019 is prof. dr. ir. Jeroen de Ridder bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen….

Do 23 nov 23  | Leestijd: 1 min