Nieuw nummer Soφie

Do 2 mrt 23  | Leestijd: 1 min
Februari nummer SophieFebruari nummer Sophie

De nieuwste editie van Soφie is uit! Deze keer een gevarieerd nummer met interessante bijdragen over verschillende thema’s.

Matthijs van der Stoep neemt u mee in een verkenning van de politieke standpunten van Abraham Kuyper, de relatie tot de pers van toen en de betekenis voor onze huidige maatschappij. Gerard Adelaar gaat in op de financiële en personele (on)houdbaarheid van de zorg en ziet een dieperliggende maatschappelijke vraag die aandacht behoeft. Recent sprak dr. Jan van der Stoep zijn oratie uit bij de aanvaarding van zijn ambt als bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan Wageningen University & Research. Een bewerking van zijn oratie over het hem na aan het hart liggende thema rentmeesterschap is in dit nummer in geschreven vorm te lezen.

Wim Borst schetst het leven en werk van rechtsgeleerde Paul Scholten. Aan de hand van de nieuw verschenen biografie gaat hij in op de betekenis van Scholten voor de rechtswetenschap vandaag de dag. De vraag naar de verhouding tussen geloof en wetenschap is een persoonlijke ontdekkingsreis, ervoer Simon Polinder. Aan de hand van zijn promotieonderzoek neemt hij u mee op een autobiografische tocht waarin puzzelstukjes op hun plek vielen. Joost Hengstmengel ging in gesprek met dr. Paul Schuurman over zijn interesse in en onderzoek naar oorlog op het snijvlak van filosofie en geschiedenis.

Geïnteresseerd? Neem een abonnement of vraag een gratis proefnummer aan!

Wilt u dit specifieke nummer bestellen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Recente artikelen

Woede en het kleine goede. In gesprek met psychiater Dirk De Wachter

Een van de kenmerken van borderline is moeite om ongepaste intense woede te beheersen. In 2012 moest Dirk De Wachter nog wat zoeken naar illustraties om aan de hand van…

Ma 11 sep 23  | Leestijd: 2 min

Nieuwste nummer Soφie: Woede!

Het lijkt wel alsof de maatschappij met de dag gefrustreerder en bozer wordt. Hoe moeten we daarmee omgaan? Is het iets puur negatiefs, of is woede juist goed? In dit…

Vr 1 sep 23  | Leestijd: 1 min
agenda

7 oktober 2023

Conferentie "Geloof is in de mode"

Voor meer informatie of ons volledig aanbod kijk in onze agenda.

naar agenda