Nieuw nummer Soφie

Do 2 mrt 23  | Leestijd: 1 min
Februari nummer SophieFebruari nummer Sophie

De nieuwste editie van Soφie is uit! Deze keer een gevarieerd nummer met interessante bijdragen over verschillende thema’s.

Matthijs van der Stoep neemt u mee in een verkenning van de politieke standpunten van Abraham Kuyper, de relatie tot de pers van toen en de betekenis voor onze huidige maatschappij. Gerard Adelaar gaat in op de financiële en personele (on)houdbaarheid van de zorg en ziet een dieperliggende maatschappelijke vraag die aandacht behoeft. Recent sprak dr. Jan van der Stoep zijn oratie uit bij de aanvaarding van zijn ambt als bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan Wageningen University & Research. Een bewerking van zijn oratie over het hem na aan het hart liggende thema rentmeesterschap is in dit nummer in geschreven vorm te lezen.

Wim Borst schetst het leven en werk van rechtsgeleerde Paul Scholten. Aan de hand van de nieuw verschenen biografie gaat hij in op de betekenis van Scholten voor de rechtswetenschap vandaag de dag. De vraag naar de verhouding tussen geloof en wetenschap is een persoonlijke ontdekkingsreis, ervoer Simon Polinder. Aan de hand van zijn promotieonderzoek neemt hij u mee op een autobiografische tocht waarin puzzelstukjes op hun plek vielen. Joost Hengstmengel ging in gesprek met dr. Paul Schuurman over zijn interesse in en onderzoek naar oorlog op het snijvlak van filosofie en geschiedenis.

Geïnteresseerd? Neem een abonnement of vraag een gratis proefnummer aan!

Wilt u dit specifieke nummer bestellen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Recente artikelen

Van waarde zijn: Kennismaking met het denken van Marilynne Robinson

Deze maand is een nieuw deel van de Verantwoordingsreeks verschenen: Van Waarde zijn: Kennismaking met het denken van Marilynne Robinson. Wat drijft een mens? Worden wij slechts voortgedreven door basale…

Vr 16 feb 24  | Leestijd: 1 min

Serie Avondcolleges ‘Ontspannen samenleven: levensbeschouwelijke herbronning in de meritocratie’

Serie avondcolleges ‘Ontspannen samenleven: levensbeschouwelijke herbronning in de meritocratie’ In deze reeks avondcolleges doordenken we het ideaal van ‘ontspannen samenleven’ vanuit levensbeschouwelijk perspectief. Het vertrekpunt is dat de druk van…

Do 15 feb 24  | Leestijd: 3 min