Nieuw nummer Soφie: 50 jaar Grenzen aan de Groei

Do 22 dec 22  | Leestijd: 1 min
50 jaar Grenzen aan de Groei50 jaar Grenzen aan de Groei

Het laatste nummer van dit jaar is verschenen met als thema “50 jaar Grenzen aan de Groei.”

De nieuwe eindredacteur, Suzanne van Bart, vertelt over het nieuwe nummer: “Tijdens mijn sollicitatiegesprek bij Soφie – jawel, hier schrijft uw nieuwe eindredacteur – merkte ik op dat dit juist de essentie van filosofie vandaag de dag is, in mijn optiek (maar zoals u net hebt gelezen: ik kan ernaast zitten). Als het goed is word je geprikkeld, gestimuleerd om je eigen denken nog eens onder de loep te nemen. Misschien is er een nieuw perspectief dat overwogen dient te worden. Het nieuwe nummer van Soφie dat u nu in handen hebt wil precies dat doen. Vanuit het thema ’50 jaar Grenzen aan de Groei’ werpen we een evaluerende blik op het rapport van de Club van Rome dat in 1972 verscheen. Waar staan we nu, 50 jaar later? Wat zien we als we terugkijken op de geschetste scenario’s? Zitten we op de juiste weg –als er zoiets bestaat als één juiste weg -, of kunnen we beter een andere afslag nemen? Perspectieven te over.”

Geïnteresseerd? Vraag hier een abonnement aan!

Wilt u dit specifieke nummer bestellen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

Recente artikelen

Dr. Richard Steenvoorde nieuwe hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Stichting voor Christelijke Filosofie benoemt met ingang van 1 januari 2024 dr. Richard Steenvoorde als bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij verbonden zal zijn aan…

Vr 1 dec 23  | Leestijd: 2 min

Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder neemt afscheid als bijzonder hoogleraar

Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder neemt afscheid als bijzonder hoogleraar Sinds 1 januari 2019 is prof. dr. ir. Jeroen de Ridder bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen….

Do 23 nov 23  | Leestijd: 1 min