Kracht ten goede: een filosofie van de tijd

Do 10 nov 22  | Leestijd: 1 min
Kracht ten goedeKracht ten goede

Kracht ten goede, het nieuwste boek van Sander Griffioen, is een intrigerend filosofisch werk dat je meeneemt in een reis door de tijd. Griffioen schrijft dat we niet bang hoeven te zijn voor de tijd. Hij laat zien dat tijd een kracht ten goede is. De auteur biedt een waaier aan vragen en gedachten: kunnen we ontkomen aan de tirannie van de klok? Welke rol speelt God in de tijd en hoe verhouden kwaad en goed zich tot de tijd? Griffioen heeft aandacht voor het kleine, zoals bloeiende appelbomen en zingende kinderen, maar ook voor de betekenis van tijd in het licht van het onmetelijke universum. De tekst is subtiel en gelaagd. Goede filosofie gaat immers langzaam!

René van Woudenberg schrijft in het voorwoord: “Dit boek ademt diepzinnigheid. Wat er wordt betoogd is niet zonder meer voor de hand liggend. Het zijn geen Binsenwahrheiten die worden gepresenteerd. Het is niet zelf-evident wat wordt beweerd (in de cartesiaanse zin volgens welke een bewering zelf-evident is wanneer geldt dat zodra je begrepen hebt wat ze inhoudt, je inziet dat ze waar is). Nee. De gedachtegangen in dit boek zijn subtiel, complex en gelaagd.”

Wilt u dit boek bestellen? Kijk op de website van KokBoekencentrum voor meer informatie.

Sander Griffioen was bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden, hoogleraar filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en van 1991 tot 2001 voorzitter van de Vereniging voor Reformatorische Wijsbegeerte.

 

Recente artikelen

Dr. Richard Steenvoorde nieuwe hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Stichting voor Christelijke Filosofie benoemt met ingang van 1 januari 2024 dr. Richard Steenvoorde als bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij verbonden zal zijn aan…

Vr 1 dec 23  | Leestijd: 2 min

Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder neemt afscheid als bijzonder hoogleraar

Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder neemt afscheid als bijzonder hoogleraar Sinds 1 januari 2019 is prof. dr. ir. Jeroen de Ridder bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen….

Do 23 nov 23  | Leestijd: 1 min