Nieuw themanummer Soφie over Augustinus

Ma 7 nov 22  | Leestijd: 1 min
AugustinusAugustinus

Het nieuwe nummer van Soφie is uit met als thema: Augustinus.

Augustinus van Hippo (354-430 n. Chr.) is een van de bekendste figuren uit de kerkgeschiedenis en in de afgelopen zestienhonderd jaar zijn er bibliotheken vol geschreven over het leven en de leer van deze kerkvader, theoloog en filosoof. “Reden genoeg voor ons als Soφie-redactie om een themanummer uit te geven over de bisschop van Hippo.”

Paul van Geest en Wilco de Vries gaan in gesprek over de relevantie van Augustinus’ denken, en Aaron Egbert verkent de worsteling met scepticisme, want kunnen we eigenlijk wel iets zeker weten? Mathijs Lamberigts en Harm Goris bespreken de kritiek op Augustinus’ visie op seksualiteit: een visie die lijkt te leiden tot onderdrukking van seksualiteit en lichaamsvijandigheid. Ook de spiritualiteit van Augustinus als schrijver van de Augustijnse kloosterregel komt aan bod, evenals de politieke boodschap van de stad van God. Hans Alderliesten toont hoe de manier waarop Augustinus met de dood omgaat ons veel kan leren en Jamie Smith wordt geïnterviewd over Augustinus en Dooyeweerd.

Geïnteresseerd? Neem een abonnement of vraag een gratis proefnummer aan!

Wilt u dit specifieke nummer bestellen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Over tijdschrift Soφie

Soφie is een toegankelijk filosofisch tijdschrift dat zesmaal per jaar verschijnt. Zij biedt een intellectuele uitdaging door kritisch na te denken over actuele onderwerpen, geïnspireerd door de traditie van christelijke filosofie.

Soφie is een blad voor iedereen die zich wil verdiepen in de belangrijke vragen van het leven en een christelijk antwoord zoekt op de vragen van onze tijd.

Van student tot gepensioneerde. Een wetenschappelijke opleiding is niet nodig. De artikelen zijn niet altijd eenvoudig, maar de schrijvers zijn erop gespitst om te schrijven voor een breed publiek.

 

Recente artikelen

Van onbehagen naar geborgenheid: een interview met Ronald van Steden

Ronald van Steden, universitair hoofddocent Bestuurswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, schreef het nieuwste boek in onze Verantwoordingsreeks: Het onbehagen van juf Ank: over veiligheid en vertrouwen in roerige tijden….

Ma 22 mei 23  | Leestijd: 4 min

Belijdenissen van Bono en Nick Cave

Filosofie en cultuur | Geert Jan Spijker Onze popcultuur is minder seculier dan velen geneigd zijn te denken. Er is – in de woorden van Corjan Matsinger elders in dit…

Ma 1 mei 23  | Leestijd: 3 min