Afscheid Gerrit Glas van Dooyeweerdleerstoel

Ma 6 nov 23  | Leestijd: 1 min
DSC_5533DSC_5533

Prof. dr. Gerrit Glas neemt op 1 december 2023 afscheid als bijzonder hoogleraar op de Dooyeweerdleerstoel aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij bekleedde deze leerstoel van 2011 tot 2023. De Dooyeweerdleerstoel is ingesteld door de VUvereniging.

Gerrit Glas psychiater en filosoof. Hij is hoofdredacteur van ons wetenschappelijke tijdschrift Philosophia Reformata. Hij was van 1992 tot en met 2010 bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie (toen nog: Reformatorische Wijsbegeerte) aan de Universiteit Leiden.

Afscheidsrede

In het kader van zijn afscheid zal hij een rede houden over “Afstemming – een Dooyeweerdiaans perspectief in tijden van onverbondenheid en fragmentatie.” U kunt de rede ook via een livestream volgen.

Datum: 1 december 2023
Tijd: 15:45 – 16:45
Locatie: VU Aula
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Klik hier voor de uitnodiging. Aanmelden voor de afscheidsrede is niet nodig.

Minisymposium

Voorafgaand aan de afscheidsrede is er een minisymposium. Sprekers zijn onder andere prof. dr. Leon de Bruin, prof. dr. Govert Buijs en prof. dr. Rik Peels. In hun bijdragen passen zij het thema van de afscheidsrede ‘Afstemming’ toe op hun eigen vakgebied en expertise. Klik hier voor het programma.

Datum: 1 december 12.00 – 15.00 uur

Plaats: Alma Zaal OZW gebouw, Boelelaan 1109, 10e verdieping

In verband met de beperkte beschikbaarheid van plaatsen in de Alma zaal graag aanmelden via g.glas@vu.nl.

 

 

 

Recente artikelen

Dr. Richard Steenvoorde nieuwe hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Stichting voor Christelijke Filosofie benoemt met ingang van 1 januari 2024 dr. Richard Steenvoorde als bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij verbonden zal zijn aan…

Vr 1 dec 23  | Leestijd: 2 min

Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder neemt afscheid als bijzonder hoogleraar

Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder neemt afscheid als bijzonder hoogleraar Sinds 1 januari 2019 is prof. dr. ir. Jeroen de Ridder bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen….

Do 23 nov 23  | Leestijd: 1 min