Iedere vijf jaar reikt Stichting voor Christelijke Filosofie de Herman Dooyeweerd Prijs uit. De prijs bekroont filosofische publicaties die het meest dienstbaar zijn aan de verdere ontwikkeling en doordenking van de Reformatorische Wijsbegeerte (de Wijsbegeerte der Wetsidee). De prijs is ingesteld door het bestuur van Stichting voor Christelijke Filosofie ter gelegenheid van de 100e geboortedag van Herman Dooyeweerd (geboren op 7 oktober 1894).

De prijs werd in 1994 uitgereikt aan Tapio Puolimatka (Finland), in 2000 aan Kor Bril en Piet Boonstra (Nederland), in 2005 aan John Kok (Verenigde Staten), in 2011 aan Danie Strauss (Zuid-Afrika) en in 2016 aan Jonathan Chaplin (Verenigd Koninkrijk).

Het bestuur hoopt de prijs in 2022 weer te kunnen uitreiken. Een jury van vier leden zal de publicaties die in aanmerking komen voor de prijs beoordelen. Uiterlijk 1 mei 2022 zal de jury een advies uitbrengen aan het bestuur of, en zo ja, welke auteur de prijs verdient. De prijs bestaat uit een penning en een oorkonde. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens een passende gelegenheid in de maanden na het besluit van het bestuur.

 

Recente artikelen

Het nieuwste nummer van Sophie over Zin!

Het eerste nummer van Sophie van dit jaar is uitgekomen: een themanummer over ‘Zin!’ Met dit nieuwe jaar starten we ook met een nieuwe en frisse vormgeving! Zin maken, kan…

Do 28 mrt 24  | Leestijd: 1 min

Netwerkbijeenkomst Christenwetenschappers: de wetenschapper als activist

Welke rol hebben wetenschappers in het publieke en maatschappelijke debat. Welke verantwoordelijkheid neemt de kennis die je hebt met je mee? Zouden wetenschappers bijvoorbeeld wel of niet mee moeten doen…

Ma 25 mrt 24  | Leestijd: 1 min