geloof is in de mode

7 oktober 2023

Conferentie “Geloof is in de mode”

Ben jij actief in het onderwijs, zoals CKV-docent, in de kunsten, de mode, in de filosofie of theologie? Als je daarnaast ook nog eens avontuurlijk bent ingesteld, dan is dit voor jou.

Onze hoogleraar van de christelijke filosofie, Jan van der Stoep, gaat met dr. Robert Covolo in gesprek over het snijvlak van kunst, mode, filosofie en theologie op de conferentie “Geloof is in de mode” van de Blauwe Koepel.

We belichten de thematiek niet alleen in de gesprekken, maar gaan deze ook zelf ervaren in een mode-expositie en het praktisch bezig zijn met de kunstvorm mode. Het zelf maken en het uitwisselen draagt bij aan verdieping en reikt tegelijk ideeën aan voor werkvormen. Bovendien is het een plezierige mogelijkheid om even “uit het hoofd” te zijn.

Deze conferentie is een prachtige kans om de spannende ontmoeting tussen mode en geloof uit te diepen en dat op hoog niveau. Het thema biedt tal van invalshoeken om samen uit te werken. Iedereen heeft met mode te maken en zeker ook leerlingen op school zijn er mee bezig. Het kan je tools voor verdieping en praktische uitwerking aanreiken.

De conferentie vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2023. Voor meer informatie en aanmelding, ga naar de website van de Blauwe Koepel.

masterclass

15 november 2023- 20 maart 2024

Masterclass Christelijke Filosofie

Naast ons onderwijsaanbod op universiteiten, willen wij de verdieping van Christelijke Filosofie aanbieden aan alle geïnteresseerde studenten en daarom zijn wij gekomen tot het opzetten van Masterclasses in samenwerking met christelijke studentenverenigingen, in dit geval met ChOOse, het overkoepelende studentenorgaan in Enschede.

We zullen in Enschede, de plek waar prof. dr. Jan Hoogland de leerstoel bekleedt, deze masterclass aanbieden. We organiseren zes avonden over “Christelijke Filosofie” als breed onderwerp om kennis te maken met christelijke filosofie en gedachtegoed.

Data: Woensdagavonden 15 nov, 6 dec, 10 jan, 7 feb, 28 feb, 20 maart.
Tijd: 19.15-21.15
Plek: Universiteit Twente
Aanmelding: info volgt